Εκτέλεση:
Στρώνουµε µια σχάρα µε τα µάραθα. Καθαρίζουµε και πλένουµε τα ψάρια πολύ καλά. Τα αλατίζουµε και από µέσα και από έξω και τα βάζουµε πάνω στο στρώµα µε τα µάραθα και στην ψηστιέρα µε τα «χωνεµένα» κάρβουνα. Τα ψήνουµε για 12 λεπτά και µόλις η σάρκα αρχίζει να χωρίζει από τα κόκαλα της πλάτης, τα βγάζουµε από την ψηστιέρα και τα τοποθετούµε σε µία πιατέλα.
Καθαρίζουµε τα ψάρια και τα περιχύνουµε µε τη σάλτσα που έχουµε ετοιµάσει ως εξής: σε ένα µεγάλο γυάλινο βάζο που κλείνει καλά τοποθετούµε το ελαιόλαδο, το χυµό από το λεµόνι, τη σάλτσα ντοµάτας, το µάραθο, αλάτι και πιπέρι. Σφραγίζουµε το βάζο και χτυπάµε δυνατά µέχρι να γίνουν τα υλικά ένα οµοιογενές µείγµα.
Tags: κυρίως πιάτο, μάραθο, νηστεία, νηστίσιμες συνταγές, ψάρι, ψάρια - θαλασσινά
Both comments and pings are currently closed.