Υλικά 2 ποτήρια ελαιόλαδο 2 ποτήρια ζάχαρη 1 ποτήρι χυμό πορτοκάλι 1 κουταλιά κανελλογαρύφαλλα 1 κουταλάκι σόδα 1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ 1 κιλό αλεύρι |
Εκτέλεση:
Χτυπάτε το ελαιόλαδο με τη ζάχαρη, προσθέτετε τη σόδα διαλυμένη στο πορτοκάλι, τα κανελλογαρύφαλλα και τέλος το αλεύρι ανακατεμένο με το μπέικιν πάουντερ. Ζυμώνετε μαλακή ζύμη και πλάθετε στενόμακρα φρατζολάκια τα οποία τοποθετείτε σε λαδωμένη λαμαρίνα. Χαράσσετε τα φρατζολάκια και τα ψήνετε σε μέτριο φούρνο για 45΄. Αφού ψηθούν ξεχωρίζετε τα παξιμαδάκια και τα ξαναβάζετε σε φούρνο θερμοκρασίας 150 για 20΄ ώστε να παξιμαδιαστούν.
Πηγή: Γραφείο Ενημέρωσης και Προβολής Γεωργικών Προϊόντων, Περιφέρειας Κρήτης
Tags: παξιμάδι, ψωμί - ζυμαρικά
Both comments and pings are currently closed.