Get Adobe Flash player
menu
Cretan Quality Label Cretan Quality Label
menu
 
 
content

Σφακιανή Τούρτα


Υλικά

Υλικά για τη Ζύμη

Αλεύρι 1 πακέτο
Μαγιά: 30 γρ.
Γάλα: 80 γρ. (1 ποτηράκι του κρασιού)
Ζωμό κρέατος: λίγο
Αυγά: 2 μεσαία
Βούτυρο: 15 γρ. (1 κουταλιά)
Σουσάμι
Αλάτι

Υλικά για τη γέμιση

Μυζήθρα γλυκιά: 2 κιλά
Κρέας ψαχνό: 1 κιλό αρνί
Μυζήθρα: 1 κιλό
Στάκα: 45 γρ. (3 κουταλιές)
Βούτυρο: 45 γρ. (3 κουταλιές)
Χυμό λεμονιού: απο 1 λεμόνι
Αλάτι
Πιπέρι
Ρίγανη

1 αυγό χτυπημένο για το άλειμμα

ksp_427

Εκτέλεση

Βράζουμε το κρέας 1 ώρα. Το ανασύρουμε και κόβουμε το κρέας σε μικρά κομματάκια. Βάζουμε αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και λεμόνι.

Φτιάχνουμε την ζύμη διαλύοντας πρώτα τη μαγιά στο χλιαρό γάλα και προσθέτοντας λίγο από το αλεύρι. Το αφήνουμε να φουσκώσει και στη συνέχεια προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνουμε καλά.

Ανοίγουμε 2 φύλλα πάχους μισού εκατοστού και βάζουμε το ένα σε ένα καλά λαδωμένο ταψί.

Στρώνουμε το ένα τρίτο της μυζήθρας, στη συνέχεια το μισό κρέας από πάνω και μετά το άλλο τρίτο μυζήθρας, προσθέτουμε το υπόλοιπο κρέας και την υπόλοιπη μυζήθρα. Τέλος απλώνουμε το βούτυρο και τη στάκα.

Στρώνουμε το δεύτερο φύλλο, γυρνώντας τις άκρες του κάτω φύλλου και πιέζοντας τις με τα δάχτυλα για να κλείσει καλά.

Αλείφουμε με αυγό και πασπαλίζουμε με σουσάμι και ψήνουμε την κρεατότουρτα σε σιγανό φούρνο (180οC) για 1 περίπου ώρα.

Πηγή: Μύλοι Κρήτης


Tags: ,


Both comments and pings are currently closed.


content