Get Adobe Flash player
menu
Cretan Quality Label Cretan Quality Label
menu
 
 
content

Ψωμί Ολικής Άλεσης με Κύμινο


Υλικά

Μίγμα για Ψωμί Ολικής Άλεσης Μύλοι Κρήτης: 500 γρ. (½ πακέτο)
Νερό: 340 γρ. (1 ½ κούπα νερό)
Κύμινο: 30 γρ. (2 κουταλιές)
ksp_426

Εκτέλεση:

Εκτέλεση για αρτοποιητή

Προσθέτουμε όλα τα υλικά στον κάδο.Επιλέγουμε το ανάλογο πρόγραμμα του αρτοποιητή.

Εκτέλεση για χειροποιήτο ψωμί

Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί μέχρι να ομογενοποιηθούν και να πάρουμε μια ζύμη ελαστική. Ξεκουράζουμε τη ζύμη για 30 λεπτά σκεπασμένη με ένα πανί. Κόβουμε τεμάχια ζύμης 400 γρ. και τα πλάθουμε σε φρατζόλες ή καρβέλια. Πασπαλίζουμε με αλεύρι και χαράζουμε την επιφάνεια. Αφήνουμε τα ζυμάρια σκεπασμένα σε ζεστό μέρος μέχρι να φουσκώσουν περίπου το διπλάσιο. Ψεκάζουμε με νερό την επιφάνεια τους και ψήνουμε στους 200C για 1 ώρα περίπου.

Πηγή: Μύλοι Κρήτης


Tags: , ,


Both comments and pings are currently closed.


content