Get Adobe Flash player
menu
Cretan Quality Label Cretan Quality Label
menu
 
 
content

Μαλεβιζιώτικα μυζηθροπιτάκια


Υλικά
Υλικά για τη γέμιση
1/2 κiλό μυζήθρα γλυκιά

Υλικά για Χυλό
1 ποτήρι γάλα
1 αυγό
1/2 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
αλεύρι για όλες τις χρήσεις όσο σηκώνει για να γίνει κουρκούτι (πηχτός χυλός)
λάδι για τηγάνισμα

ksp_429

Εκτέλεση:

Φτιάχνετε ένα πηχτό χυλό από το γάλα, το αυγό, το μπέϊκιν πάουντερ και το αλεύρι, χτυπώντας με το χτυπητήρι. Πλάθετε τη μυζήθρα σε μικρά μπαλάκια. Τα βουτάτε ένα-ένα στο χυλό, τα στραγγίζετε λίγο και τα ρίχνετε στο τηγάνι με πολύ καυτό λάδι (κάθε φορά ψήνετε μόνο λίγα κομμάτια). Όταν ψηθούν τα ανασύρετε με μία τρυπητή κουτάλα και τα σερβίρετε με μέλι, πετιμέζι ή ζάχαρη.

Πηγή: Μύλοι Κρήτης


Tags: , , ,


Both comments and pings are currently closed.


content