Get Adobe Flash player
menu
Cretan Quality Label Cretan Quality Label
menu
 
 
content

Χοιρινό με μάραθο και πράσο


Υλικά

1 ½ κιλό χοιρινό μπούτι ξεκοκαλισμένο, κομμένο σε μερίδες
1 κιλό πατάτες
½ κιλό άγριο μάραθο
150 γραμμ. άνηθο
150 γραμμ. μαϊντανό
4 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
1 κιλό πράσο χοντροκομμένο (μόνο το άσπρο μέρος του)
700 γραμμ. τομάτα φρέσκια ξεφλουδισμένη και ψιλοκομμένη
300 γραμμ. λάδι
Αλάτι, πιπέρι

ksp_431

Εκτέλεση:

Ζεσταίνετε το λάδι σε μια κατσαρόλα και ρίχνετε τα κρεμμύδια. Ανακατεύετε για λίγα λεπτά με ξύλινη κουτάλα μέχρι να γίνουν διάφανα και ρίχνετε το κρέας. Το γυρνάτε από όλες τις πλευρές για 15 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα και να θωρακιστεί και στη συνέχεια ρίχνετε την τομάτα. Μόλις πάρει μια βράση, ρίχνετε τις πατάτες κομμένες στα 4, τον μάραθο, τον άνηθο, τον μαϊντανό και το πράσο. Αλατοπιπερώνετε, σκεπάζετε την κατσαρόλα και αφήνετε το φαγητό να μαγειρευτεί για 40 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει το κρέας και να μελώσει η σάλτσα.

Πηγή: ΑΝΕΚ Food


Tags: , , , , , ,


Both comments and pings are currently closed.


content