της Γεωργία Σπ. Πετράκη, Διαιτολόγος – Διατροφολόγος
Είναι πολύ σημαντικό να καταναλώνουμε τρόφιμα που είναι εποχής ώστε να αποφεύγουμε την κατανάλωση φυτοφαρμάκων και να ακολουθούμε την ροή της φύσης όπως οι πρόγονοι μας.
Έτσι τον μήνα Οκτώβρη καταναλώνουμε:
Λαχανικά:
αγγούρι, καρότο, κουνουπίδι, μελιτζάνα, ντομάτα, πατάτα, φασολάκια, σέσκουλα, σέλινο, ραδίκια, πράσο, πατζάρι, μαϊντανός, άνιθος, ζοχοί, κολοκύθια, κρεμμύδια φρέσκα, λάπαθα, μανιτάρια, πιπεριές, ραπανάκια, ρόκα
Φρούτα:
σταφύλια, ρόδι, πορτοκάλι, γκρέιπ φρουτ, κυδώνι, μήλα, λωτοί, ακτινίδια
Και μην ξεχνάτε! Επιμένουμε εποχιακά! Επιμένουμε τοπικά!
Πηγή: Flashnews
Tags: αγγούρι, ακτινίδια, άνιθος, αχλάδι, γιαρμάδες, γκρέιπ φρουτ, ζοχοί, καρότο, κολοκύθια, κουνουπίδι, κρεμμύδια φρέσκα, κυδώνι, λάπαθα, λωτοί, μαϊντανός, μανιτάρια, μελιτζάνα, μήλα, ντομάτα, πατάτα, πατζάρι, πεπόνι, πιπεριές, πορτοκάλι, πράσο, ραδίκια, ραπανάκια, ρόδι, ρόκα, σέλινο, σέσκουλα, σταφύλια, σύκα, φασολάκια
Both comments and pings are currently closed.