Get Adobe Flash player
menu
Cretan Quality Label Cretan Quality Label
menu
 
 
content

Τρώω εποχιακά, τον Οκτώβρη


της Γεωργία Σπ. Πετράκη, Διαιτολόγος – Διατροφολόγος

Είναι πολύ σημαντικό να καταναλώνουμε τρόφιμα που είναι εποχής ώστε να αποφεύγουμε την κατανάλωση φυτοφαρμάκων και να ακολουθούμε την ροή της φύσης όπως οι πρόγονοι μας.

Έτσι τον μήνα Οκτώβρη καταναλώνουμε:

Λαχανικά:
αγγούρι, καρότο, κουνουπίδι, μελιτζάνα, ντομάτα, πατάτα, φασολάκια, σέσκουλα, σέλινο, ραδίκια, πράσο, πατζάρι, μαϊντανός, άνιθος, ζοχοί, κολοκύθια, κρεμμύδια φρέσκα, λάπαθα, μανιτάρια, πιπεριές, ραπανάκια, ρόκα

Φρούτα:
σταφύλια,  ρόδι, πορτοκάλι, γκρέιπ φρουτ, κυδώνι, μήλα, λωτοί, ακτινίδια

Και μην ξεχνάτε! Επιμένουμε εποχιακά! Επιμένουμε τοπικά!

Πηγή: Flashnews


Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,


Both comments and pings are currently closed.


content