της Γεωργία Σπ. Πετράκη, Διαιτολόγο – Διατροφολόγο
Είναι πολύ σημαντικό να καταναλώνουμε τρόφιμα που είναι εποχής ώστε να αποφεύγουμε την κατανάλωση φυτοφαρμάκων και να ακολουθούμε την ροή της φύσης όπως οι πρόγονοι μας.
Έτσι τον μήνα Δεκέμβριο καταναλώνουμε:
Λαχανικά:
άνιθος, βρούβες, γλυκοκολοκύθα, ζοχοί, καρότα, κουνουπίδι, καυκαλύθρες, κρεμμύδι φρέσκο, λάχανο, λάπαθο, μαιντανός, μαρούλι, μπρόκολο, μυρώνια, πατάτα, πιπεριές, πράσο, ραδίκια, ρόκα, σταμναγκάθι, σέλινο, σέσκουλο,σπανάκι, τσουκνίδες,
Φρούτα:
ακτινίδια, αχλάδια, γκρέιπ φρουτ, κυδώνια, λωτοί, μανταρίνια, μήλα, μπανάνα, ξυνόμηλα, περγαμόντο, πορτοκάλια, ρόδια
Και μην ξεχνάτε! Επιμένουμε εποχιακά! Επιμένουμε τοπικά!
Πηγή: Flashnews
Tags: ακτινίδια, άνιθος, αχλάδια, βρούβες, γκρέιπ φρουτ, γλυκοκολοκύθα, ζοχοί, καρότα, καυκαλύθρες, κουνουπίδι, κρεμμύδι φρέσκο, κυδώνια, λάπαθο, λάχανο, λωτοί, μαϊντανός, μανταρίνια, μαρούλι, μήλα, μπανάνα, μπρόκολο, μυρώνια, ξυνόμηλα, πατάτα, περγαµόντο, πιπεριές, πορτοκάλια, πράσο, ραδίκια, ρόδια, ρόκα, σέλινο, σέσκουλο, σπανάκι, σταμναγκάθι, τοπικά προϊόντα, τσουκνίδες
Both comments and pings are currently closed.