Get Adobe Flash player
menu
Cretan Quality Label Cretan Quality Label
menu
 
 
content

Τρώω εποχιακά, τον Δεκέμβριο


της Γεωργία Σπ. Πετράκη, Διαιτολόγο – Διατροφολόγο

Είναι πολύ σημαντικό να καταναλώνουμε τρόφιμα που είναι εποχής ώστε να αποφεύγουμε την κατανάλωση φυτοφαρμάκων και να ακολουθούμε την ροή της φύσης όπως οι πρόγονοι μας.

Έτσι τον μήνα Δεκέμβριο καταναλώνουμε:

Λαχανικά:
άνιθος, βρούβες, γλυκοκολοκύθα, ζοχοί, καρότα, κουνουπίδι, καυκαλύθρες, κρεμμύδι φρέσκο, λάχανο, λάπαθο, μαιντανός, μαρούλι, μπρόκολο, μυρώνια, πατάτα, πιπεριές, πράσο, ραδίκια, ρόκα, σταμναγκάθι, σέλινο, σέσκουλο,σπανάκι, τσουκνίδες,

Φρούτα:
ακτινίδια, αχλάδια, γκρέιπ φρουτ, κυδώνια, λωτοί, μανταρίνια, μήλα, μπανάνα, ξυνόμηλα, περγαμόντο, πορτοκάλια, ρόδια

Και μην ξεχνάτε! Επιμένουμε εποχιακά! Επιμένουμε τοπικά!

Πηγή: Flashnews

 


Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,


Both comments and pings are currently closed.


content