της Γεωργία Σπ. Πετράκη, Διατροφολόγος- Διατροφολόγος
Είναι πολύ σημαντικό να καταναλώνουμε τρόφιμα που είναι εποχής ώστε να αποφεύγουμε την κατανάλωση φυτοφαρμάκων και να ακολουθούμε την ροή της φύσης.
Έτσι τον μήνα Ιούνιο καταναλώνουμε:
Λαχανικά: αγγούρι, αγκινάρες, άνιθος, αρακάς, βλήτα, γλιστρίδα, καρότα, κολοκύθια, κρεμμύδι φρέσκο, μαιντανός, μανιτάρια, μελιτζάνες, μπάμιες, πατάτα, πράσο, πατζάρια, πιπεριές, ραπανάκι, ρόκα, σέλινο, φασολάκια
Φρούτα: βερίκοκα, βύσσινα, καρπούζι, κεράσια, μπανάνα, μούσμουλα, νεκταρίνια, πορτοκάλια, πεπόνι ροδάκινα και φράουλες
Και μην ξεχνάτε! Επιμένουμε εποχιακά! Επιμένουμε τοπικά!
Tags: αγγούρι, αγκινάρες, άνιθος, αρακάς, βερίκοκα, βλήτα, βύσσινα, γλιστρίδα, καρότα, καρπούζι, κεράσια, κολοκύθια, κρεμμύδι φρέσκο, μαϊντανός, μανιτάρια, μελιτζάνες, μούσμουλα, μπάμιες, μπανάνα, νεκταρίνια, πατάτα, πατζάρια, πεπόνι ροδάκινα και φράουλες, πιπεριές, πορτοκάλια, πράσο, ραπανάκι, ρόκα, σέλινο, φασολάκια
Both comments and pings are currently closed.