Υλικά 1/2 κιλό αλεύρι που φουσκώνει μόνο του 1 ποτήρι λάδι 1 ποτήρι ζάχαρη 1 φλιτζάνι γάλα 100 γρ. σταφίδες 1 κουταλάκι κανέλα και λίγα γαρύφαλα κοπανισμένα |
Εκτέλεση:
Ανακατεύουμε το λάδι, τη ζάχαρη, το γάλα και τα χτυπάμε λίγο. Ρίχνουμε τις σταφίδες, την κανέλλα και τα γαρύφαλλα. Ζυμώνουμε ρίχνοντας σιγά – σιγά το αλεύρι, το πλάθουμε σε ψωμί και το ψήνουμε για 45 λεπτά στους 180° C.
Πηγή: Γραφείο Ενημέρωσης και Προβολής Γεωργικών Προϊόντων, Περιφέρειας Κρήτης
Tags: γλυκές τοπικές γεύσεις, επιδόρπιο, κέρασμα, πρωινό, σταφίδες
Both comments and pings are currently closed.