Get Adobe Flash player
menu
Cretan Quality Label Cretan Quality Label
menu
 
 
content

Μελοµακάρονα µε καρύδια


Υλικά

Υλικά για τη ζύµη
2 φλιτζάνια ΕΞΤΡΑ ΠΑΡΘΕΝΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
1 ποτήρι ζάχαρη
½ ποτήρι νερό
1 κουταλιά µέλι
1 ποτήρι χυµό πορτοκάλι
1 κουταλάκι αµµωνία
1 κουταλάκι σόδα
ξύσµα πορτοκαλιού
1 κουταλιά κανέλα και γαρύφαλλα
1 ποτήρι καρύδια χοντροκοπανισµένα
αλεύρι όσο χρειαστεί


Υλικά για το σιρόπι
1 ποτήρι νερό
1 ποτήρι ζάχαρη
1 ποτήρι µέλι
καρύδια χοντροκοπανισµένα
και κανέλα για το πασπάλισµα

ksp_076

Εκτέλεση:

Χτυπάµε το ελαιόλαδο µε τη ζάχαρη και στη συνέχεια προσθέτουµε το νερό, την κανέλα, τα γαρύφαλλα, τη σόδα διαλυµένη στον χυµό, το µέλι, το ξύσµα πορτοκαλιού, τα καρύδια και το αλεύρι ώστε να γίνει η ζύµη µαλακή. Ζυµώνουµε καλά, πλάθουµε τα µελοµακάρονα και τα ψήνουµε σε µέτριο φούρνο. Όταν κρυώσουν, τα βουτάµε στο σιρόπι που έχουµε βράσει σε σιγανή φωτιά. Αφήνουµε κάθε µελοµακάρονο µέσα στο σιρόπι για 1 λεπτό και ύστερα το βγάζουµε και το τοποθετούµε σε πιατέλα. Πασπαλίζουµε τα µελοµακάρονα µε κανέλα και καρύδια.

 


Tags: , , , ,


Both comments and pings are currently closed.


content