Υλικά 1 κιλό αλεύρι 1 ποτήρι ΕΞΤΡΑ ΠΑΡΘΕΝΟ ΕΛΑΙΟΛΑ∆Ο χυµό 1 λεµονιού ή πορτοκαλιού ½ κουταλάκι αλάτι λίγο νερό πετιµέζι ελαιόλαδο για το τηγάνισµα |
Εκτέλεση:
Σε µία λεκάνη χτυπάµε το λάδι, το αλάτι και τον χυµό του λεµονιού. Προσθέτουµε λίγο λίγο το αλεύρι και ζεστό νερό µέχρι να γίνει µια ζύµη µαλακιά. Ανοίγουµε φύλλο λεπτό και κόβουµε στρογγυλά κοµµάτια σε µέγεθος πιάτου του τσαγιού. Τηγανίζουµε σε καυτό ελαιόλαδο µέχρι να ροδίσουν και τις σερβίρουµε περιχυµένες µε πετιµέζι και πασπαλισµένες µε κανέλα.
Tags: γλυκές τοπικές γεύσεις, επιδόρπιο, κέρασμα, κρητική διατροφή, κρητική κουζίνα
Both comments and pings are currently closed.