Get Adobe Flash player
menu
Cretan Quality Label Cretan Quality Label
menu
 
 
content

Αρνάκι φρικασέ


Υλικά:

1 κιλό κρέας αρνάκι
¾ φλιτζανιού τσαγιού λάδι
1 κουταλιά αλεύρι
5-6 φρέσκα κρεμμυδάκια ή 2 μέτρια ξηρά
½ ματσάκι άνηθο
2 μέτρια μαρουλάκια
καρότα, αλάτι, πιπέρι
1 αυγό
το χυμό 1-2 λεμονιών
νερό όσο χρειάζεται

ksp_333

Εκτέλεση:

Κόβετε το κρέας σε μέτρια κομμάτια και το βράζετε με το λάδι, πολύ λίγο νερό και ανάλογο αλάτι και τα κρεμμυδάκια κομμένα 2-3 δάκτυλα. Μόλις το κρέας πιει το νερό και αρχίσει να καβουρντίζεται ρίχνετε τα μαρούλια, το πιπέρι και τον άνηθο. Σκεπάζετε τη κατσαρόλα και αφήνετε το μίγμα να σιγοβράσει. Κτυπάτε τα αυγά με λίγο νερό, προσθέτετε το λεμόνι που θέλετε, μετά ζουμί από το φαγητό και περιλούετε το φαγητό. Ανακατεύετε ελαφρά την κατσαρόλα και σερβίρετε αμέσως.

 

Πηγή: Γραφείο Ενημέρωσης και Προβολής Γεωργικών Προϊόντων, Περιφέρειας Κρήτης



Tags: , , ,


Both comments and pings are currently closed.


content