Υλικά 1 κιλό αρνάκι 1 κρεμμύδι ½ σκελίδα σκόρδο 4 κουταλιές λάδι 1 πιπεριά 1 καρότο 2 μέτριες ντομάτες ½ κιλό χυλοπίτες ½ φλιτζάνι τριμμένο τυρί Αλάτι, πιπέρι |
Εκτέλεση:
Kόβουμε το κρέας σε κύβους και το σοτάρουμε σε καυτό λάδι. Μόλις ροδίσει προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκορδάκι,την πιπεριά και το καρότο, όλα κομμένα σε μικρά κομμάτια. Μετά από 2 λεπτά βάζουμε 1 φλιτζάνι νερό και μόλις βράσει αφαιρούμε με τρυπητή κουτάλα τον αφρό που σχηματίζεται. Αφήνουμε το κρέας να βράσει περίπου για 1 ώρα. Όταν μισοψηθεί, ρίχνουμε τις ντομάτες τριμμένες και αλατοπιπερώνουμε. Προσθέτουμε τις χυλοπίτες και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 20 περίπου λεπτά ακόμα, μέχρι να δέσει η κόκκινη σάλτσα, να ψηθούν οι χυλοπίτες και να μαλακώσει το κρέας. Σερβίρουμε το φαγητό ζεστό και πασπαλισμένο με το τριμμένο τυρί.
Tags: αρνίσιο κρέας, κυρίως πιάτο, χυλοπίτες, ψωμί - ζυμαρικά
Both comments and pings are currently closed.